12 Mayıs 2010 Çarşamba

İNSAN DOĞAYI KONTROL EDER (3DK)

Değerli öğretmenlerim, sevgili arkadaşlarım,
Öncelikle hepinizi saygıyla selamlıyor ve karşı gruptaki arkadaşlarımıza başarılar diliyorum.
Ben ve ekip arkadaşlarım, sizlere, insanın doğayı kontrol ettiği, doğaya hakim olduğu tezini savunacağız.

Doğa, insanın yanı sıra milyonlarca canlıya da ev sahipliği yapar.Bu canlılar yeme ve barınma ihtiyaçlarını gidermede doğaya bağımlıdırlar.Tabiat ananın uslu çocuklarıdır onlar.Tabiat ana onları doyurur, onlar da ekosistemlerinde uslu uslu yaşarlar.Kunduzlar,sincaplar, aslanlar,kaplanlar,zebralar,yılanlar ve daha niceleri… Kimi etçil, kimi otçul, kimi ayrıştırıcı…

Gelelim insanlara… Söz konusu insan olunca işler tersine dönüyor. Doğa ananın yüzü buruşuyor. Neden mi dersiniz? Nedenini ben söylemeyeyim, istatistikler konuşsun:

Kembriç üniversitesi yetkilileri bir araştırma yaparak 100 yıl öncesi ile günümüzü ekolojik değişimler bakımından karşılaştırmışlar. Değişkenleri tespit etmişler. Doğanın bozulum hızını ve bu bozulumdaki baş aktörleri belirlemişler:
İşte sonuçlar arkadaşlar: Dünyamızda ozon tabakasının delinmesi 1970’lerde başlamış.İnsanların kullandıkları kloro-floro karbon maddesi ozon tabakasını delmekteymiş.Şimdi sıkı durun, bu maddenin nerelerde kullanıldığını söyleyelim. Kloro-floro karbon maddesi buzdolaplarımızda soğutmaya yarayan gaz olarak kullanılıyor. Ayrıca tüm deodorant parfümlerde yine bu tehlikeli gaz var arkadaşlar. Şimdi ozon tabakasını delen baş aktörün kim olduğu anlaşılmıştır herhalde; Tabi bu evrende deodorant kullanan tavuklar, ya da deve kuşları yoksa…
Bu bilgiyi bildiğimiz halde evlerinize gidince yine sprey parfümler kullanmaya devam edeceksiniz. Neden? Çünkü doğanın kontrolü ve kaderi insanın ellerinde de onun için arkadaşlar…
Fabrikalar yaptık, dumanlarını mavi göklere bıraktık; Doğa anaya sormadan… Ormanları yaktık, yerine gecekondu mahalleleri yaptık, doğaya sormadan… Hayvanları katlettik, soylarını tükettik, doğaya sormadan… Zehirli atıkları denizlere boşalttık, balıkları katlettik, doğaya sormadan.
Ve doğa ana yaralarını sarmaktan aciz kaldı.Teslim oldu haşin,hırçın evladına: “İnsana…” Tüm evrendeki en akıllı yaratık “yani insan” kontrolü ele geçirdi ve önce tüm hayvan ve bitki soylarını canice tüketmeye başladı. Şimdi karşımıza geçip hala doğanın insanı kontrol ettiğini nasıl iddia edeceksiniz.
Gelin şimdi bir doğa mahkemesi kuralım. Mübaşir insanı mahkemeye çağırsın.Herhalde şöyle derdi:
“Ey Fil dişinden takı yapmak için filleri katleden insan, güzel kokmak için parfümleriyle ozon tabakasını delen insan,fabrika dumanlarıyla doğanın akciğerlerini öldüren insan… Duruşma salonuna gel….Davacı:Tüm hayvanlar, tüm bitkiler… Davalı: İnsan… SUÇLU AYAĞA KALK.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder