6 Şubat 2010 Cumartesi

BABALAR VE OĞULLAR (TURGENYEV)

Nikolai Kirsanov adlı bir çiftlik sahibi adam , Feniçka adlı bir köylü kızıyla metres hayatı yaşamaktadır.Kardeşi Pavel bu ilişkiyi onaylamasa da Nikolai'nin Feniçka'dan bir de çocuğu olmuştur.

Bir müddet sonra Nikolai'nin büyük oğlu Arkadiy üniversiteyi bitirerek çiftliğe döner.Ancak yanında Bazarov adlı arkadaşı da vardır.Bazarov,inançsız,nihilist,hissiz bir kişidir.Bu yüzden geleneklere bağlı olan Pavel ile geçinemezler.

Arkadiy ve Bazarov bir sosyete toplantısında Anna adlı bir kızla tanışırlar.İkisi de Anna'ya aşık olmuştur.Anna ise ikisine de yüz vermez.Arkadiy, Bazarov'u taklit edip onun etkisinde kaldığı için Anna'ya aşık olduğunu zannetmiştir.Halbuki bir müddet sonra Anna'nın kardeşi Katya'yı sevdiğini fark edecektir.

Sevdiği kızdan karşılık bulamayan Bazarov,Nikolai'nin sevgilisi feniçka'yı baştan çıkartır.Bunu öğrenen Pavel,Bazarov'u düelloya çağırır.Düelloda ikisi de ölmezler.Fakat Bazarov çiftlikten ayrılmak zorunda kalır ve babasının muayenehanesinde çalışmaya başlar.bir gün can sıkıntısını gidermek için tifodan ölmüş bir adama otopsi yapmaya başlar, bıçak elini keser.mikrop kapan Bazarov bir müddet sonra ölür.

Arkadiy ise Katya ile mutlu bir evlilik yapar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder